Från Indien är det framförallt Neem – produkter vi kan erbjuda.

Vad är Neem?
Neem är ett träd som framförallt växer i Indien. I Indien har man varit medveten av Neem trädets fantastiska egenskaper i tusentals år. Neem extrakt är så kraftfullt att det t.o.m används som bekämpningsmedel mot skadeinsekter i jordbruk. Insekter, bakterier, parasiter mm dör i kontakt med Neem, men det är ofarligt för varmblodiga djur. Neem innhåller inte minder än 130 olika kemiska föreningar. Man har förgäves försökt kopiera det syntetiskt utan att lyckas.

Indierna använder Neem trädet som ett levande apotek. De borstar tänderna med kvistar och tvättar sig med neem baserad tvål. De använder också neem i ayurvedisk medicin mot feber, smärtor, infektioner, diabetes, förhöjt blodtryck och vissa virussjukdomar.

Vi kan erbjuda följande produkter i Sverige:

• Neem Tandkräm
• Neem Te
• Neem Kapslar
• Neem Olja
• Neem Salva
• Neem Tvål

 

Den ayurvediska tandkrämen innehåller rikligt med Neem och
inga onödiga tillsatser. Neem anses, enligt Indiska forskare,
som det mest effektiva mot karies. Med stark Neemsmak.

 

 

Den rena Neemoljan, som pressas ur trädets frön, har av indierna använts i tusentals år och anses vara naturligt verksam.

Även invärtes anses Neem vara effektiv. Modern laboratorieforskning har testat Neem. Oljan är mild och återfettande och kan användas direkt på de känsliga slemhinnorna i underlivet. P.g.a gällande lagstiftning är vi förhindrade att informera om Neem oljans egenskaper.

 

Neem cremen kan användas på ansiktshuden om man har
orenheter i huden och självsprickor.
Eftersom den innehåller anolin skyddar den Huden mot kyla
Lämplig även för små barn

Källa: Neemfoundation

 

Ett ögonvittnes berättelse

Under en vistelse i Rajhastan i Indien, 1985, fick jag uppleva en anmärkningsvärd läkning med hjälp av Neem. En Sadu (en vandringsman utan pengar och världsliga ting) blev biten av en hund i foten. Det var trettiofem grader varmt och inom några timmar hade foten svullnat till en fotbolls storlek, var svårt infekterad och hade en otäck blåsvart färg. Det såg mycket illa ut då min gode vän, som jag reste med, klättrade upp i ett Neemträd
och plockade ned blad och frukter. Vi kokade detta och gjorde ett omslag av dekokten som vi förband den skadade foten med. Förbandet satt på i nästan ett dygn innan vi tog av det. Då hade foten återfått sin normala storlek, färgen på huden var normal och infektionen var begränsad till de fyra små prickar som var avtryck efter hundens tänder. Vi var förbluffade alla tre. Vi fortsatte med samma förband i två eller tre dagar till då foten var helt återställd.

Ulla Myhrman

Indiska forskare har visat att Neembladen är verksamma
mot hepatit på djur. Traditionellt har bladen använts, inom folkmedicinen, för att stärka levern och matsmältningen samt vid akuta hepatiter. Så gott som alla leverstärkande och blodrenande ayurvediska preparat innehåller Neem.

Redan tidiga Veda skrifter referarade till Neem trädets
läkande egenskaper. Inom den Ayurvediska medicinen
har Neem sedan dess haft en framträdande plats. Detta
har man i modern tid tagit fasta på och utvecklat. I Indien
finns idag en långt framskriden forskning på detta, för Indierna, heliga träd. Nyligen försökte Amerikanska industriella intressenter köpa ensamrätten och eventuellt patent på Neem trädets unika substanser, men Indiska Regeringen sa Nej tack.