Bidrottning gelé
Naturens nektar för hälsa & skönhet

Bidrottningele har ett brett spektrum av näringsämnen med en mängd egenskaper. Tack vare den unika sammansättningen av  ämnen, vilka vissa  finns endast i microgram, samverkar dessa synergetiskt med varandra. Summan av alla ämnen tillsammans har därmed en större näringsmässig effekt än vad varje isolerat ämne, var för sig, skulle kunna ha
Komplexiteten i Bidrottningelen gör att rekommendationerna, för användning, är mycket varierande.

Gelen är rik på proteiner och innehåller naturligt kollagen. Kollagen är ett protein som bygger upp bl.a hudens bindväv. När vi åldras minskar hudens förmåga att nybilda kollagen. Bidrottning gele är därför ett utmärkt tillskott för den som vill hålla huden ung, mjuk och smidig. Dessutom är Bidrottningele rik på pantotensyra som inverkar gynnsamt på huden, hårväxten och naglarna.

Traditionellt har Bidrottninggele använts av Kinesiska kvinnor för att främja femininiteten. Gelen är hormonreglerande och kan hjälpa mot PMS, klimakteriebesvär och humörsvängningar. Enligt kinesiskt sätt att se fungerar Bidrottningele ”öppnande” och ”utvidgande”vilket hjälper kvinnor som har blockeringar och spänningar och kan därför hjälpa de som lider av menstruationskramper och svårigheter att slappna av sexuellt.
Bidrottninggele rekommenderas av traditionellt orienterade kinesiska läkare för att främja fertiliteten.
Men inte bara kvinnor kan bli hjälpta, menar man, utan även män kan använda den för att höja vitaliteten. Gelen sägs kunna stimulera sädesproduktionen hos män och ge en mer levnadsduglig säd.

Bidrottningelens hormonreglerande egenskaper kan vara ett ypperligt sätt att komma till rätta med mycket torr hy.
Gelen innehåller även Acetylcholine, ett ämne som hjälper till vid överföringen av nervsignaler mellan kroppens celler.

Näringsinnehåll i Bidrottningele: vitamin A, hela B komplexet som B1, B2, B6, B12, B5( pantotensyra), biotin, folsyra och inositol( som främjar hårväxten), C, D och E.
Mineraler: calcium, koppar, järn, fosfor, potassium, silikon och svavel.
Bidrottninggelen innehåller likaså 18 enzymer, 19 proteiner och aminosyror samt 28 andra ämnen(bl.a fruktos och glukos) Ca 4 % av innehållet har man inte kunnat identifiera.

Användningsområden och dosering: Kapslar á 500 mg- Kan användas dagligen, som ett allmänt stärkande kosttillskott eftersom gelen är så rik på naturliga näringsämnen. Denna dosering är bra för den som vill främja regelbundna menstruationer eller har lindriga PMS eller klimakteriebesvär. Vid regelbundenanvändning syns resultatet framförallt på huden och håret.

Kapslar 1000 mg- Kan även denna användas dagligen som ett allmänt stärkande kostillskott. Efter ett par månader med 1000 mg kan dosen reduceras till 500 mg. 1000mg per dag rekommenderas vid svårare PMS och klimakteriebesvär, vid långvarig stress, hormonrelaterad ungdomsacne, mycket torr hy eller torra eksem, vid onormalt håravfall, för att främja lusten och fertiliteten.

1000mg ampuller med chisandra:  Samma som ovan fast med en mer uppiggande effekt. Kan med fördel tas, även av män, i samband med träning och idrott. Mot lindrig nedstämdhet och trötthet.

2000mg ampuller med chisandra : Samma som ovan, men mer lämpad för dig som verkligen behöver ett lyft. Efter sjukdom och långvarig trötthet, mot svårare PMS och klimakteriebesvär. Mot nedstämdhet och hormonrelaterade humörsvängningar. En dunderkur för hår, hud, naglar och hela immunförsvaret.
Rekommenderas som en månadskur då och då.

Bidrottningele rekommenderas inte vid graviditet och ej heller till asthmatiker som inte tål bi-produkter.   


Ginseng
Ginseng är ett av de kändaste naturmedel. Det har en mycket utbredd användning och är väl studerat. Man brukar sammanfatta Ginsengens indikationsområde till följande:
- Prestationshöjande (förbättrad syreupptagningsförmåga).
- Adaptogen (ökad stresstålighet).
- Minskad mjölksyrebildning i muskler vid idrott.
Vi kan erbjuda den starkaste ginsengen på marknaden. Endast äkta Panax Ginseng används och är kontrollerad och registrerad hos Australienska Läke-
Medelsverket. Vi har följande ginseng produkter:
- Panax Ginseng 2000 mg, 30 ampuller
- Peking Royal Jelly 2000 mg & Panax Ginseng 2000 mg


Life Products AB, Näshultavägen 20, 125 41 ÄLVSJÖ. Tel 08-57142250. Fax 08-57142131