Neem – mirakelträdet från indien

Indiska Produkter

Vad är Neem?

Neem är ett träd som framförallt växer i Indien.
I Indien har man varit medveten av Neem trädets fantastiska egenskaper i tusentals år.

Neem extrakt är så kraftfullt att det t.o.m används som bekämpningsmedel mot skadeinsekter i jordbruk. Insekter, bakterier, parasiter mm dör i kontakt med Neem, men det är ofarligt för varmblodiga djur.

Neem innhåller inte minder än 130 olika kemiska föreningar. Man har förgäves försökt kopiera det syntetiskt utan att lyckas.

Indierna använder Neem trädet som ett levande apotek. De borstar tänderna med kvistar och tvättar sig med neem baserad tvål.

De använder också neem i ayurvedisk medicin mot feber, smärtor, infektioner, diabetes, förhöjt blodtryck och vissa virussjukdomar.

Vi kan erbjuda följande produkter i Sverige:

»  Neem Tandkräm
»  Neem Te
»  Neem Kapslar
»  Neem Olja
»  Neem Salva

Neem tandkräm

Den ayurvediska tandkrämen innehåller rikligt med Neem och inga onödiga tillsatser. Neem anses, enligt Indiska forskare, som det mest effektiva mot karies. Med stark Neemsmak.

Neem kräm

Neem cremen kan användas på ansiktshuden om man har orenheter i huden och självsprickor. Eftersom den innehåller anolin skyddar den Huden mot kyla. Lämplig även för små barn.

Neem kapslar

Kapslar av det Indiska Neem-trädets blad.
Innehåll: 100 kapslar á 500 mg.
Vegetabilisk kapsel av cellulosa. Inga andra tillsatser.

Neem olja

Den rena Neemoljan, som pressas ur trädets frön, har av indierna använts i tusentals år och anses vara naturligt verksam.

Även invärtes anses Neem vara effektiv. Modern laboratorieforskning har testat Neem. Oljan är mild och återfettande och kan användas direkt på de känsliga slemhinnorna i underlivet. P.g.a gällande lagstiftning är vi förhindrade att informera om Neem oljans egenskaper.

Neem-Te

Redan tidiga Veda skrifter referarade till Neem trädets
egenskaper. Inom Ayurvedan har Neem sedan dess haft en framträdande plats.

Detta har man i modern tid tagit fasta på och utvecklat. I Indien finns idag en långt framskriden forskning på detta, för Indierna, heliga träd. Nyligen försökte Amerikanska industriella intressenter köpa ensamrätten och eventuellt patent på Neem trädets unika substanser, men Indiska Regeringen sa Nej